OMG ik heb een positieve test

Hallo lieverds,

 

Het is alweer een hele lange tijd geleden dat ik iets op mijn blog heb geplaatst. Niet omdat ik niks te melden heb, maar meer omdat ik mijn blog een beetje wil veranderen.. Ik wil al enige tijd wat persoonlijkere blogjes posten, maar tegelijkertijd ook nog wel informatief. Laat ik de laatste 12 weken nou toevallig met een nieuw project zijn begonnen…

Begin vorig jaar spraken Rik en ik af dat we eerst nog een toffe reis naar de VS zouden maken en ik erna met mijn pil zou stoppen. Echter had Rik mij voor die reis ten huwelijk gevraagd en ik wilde wel in mijn jurk passen dus stopte ik pas in november. Mocht het dan de eerste maand meteen raak zijn dan kon ik nog gewoon in mijn trouwjurk (dat was het idee). De eerste maand had ik meteen een mooie cyclus van 30 dagen. Nu wilde ik ook weten of ik wel een eisprong had. Ik ging dus aan de slag met de digitale ovulatietesten van Clearblue en kwam erachter dat mijn eisprong best laat was in mijn cyclus (op dag 20). Dit betekent dat je luteale fase eigenlijk “maar” 10 dagen is. Ga daarna NOOIT op google zoeken want daar staan de meest verschrikkelijke verhalen op!

Na 3 maanden begon ik al te denken dat het ons nooit zou gaan lukken (heel stom dat je hier zo onzeker van kan worden).. Op internet zag ik dat 70% van de stellen binnen 6 maanden zwanger is.. Toen bij mij maand 6 aanbrak en ik in onze vakantie weer ongesteld werd, spraken we af dat we de volgende maand naar de huisarts zouden gaan.

Voor de gein zei ik nog tegen Rik : nou eigenlijk moet ik wel deze maand zwanger worden want Nick en Simon brengen een nummer uit over kinderen en vader worden (welkom )  en ze brengen altijd iets uit dat bij mijn situatie past.. Ook zei ik nog dat het dan slecht zou uitkomen aangezien ik kaarten heb voor de theatertour van 10 maart 2018 en de baby dan in die maand zou komen.. Nou lieve Nick en Simon mochten jullie dit ooit lezen : hadden jullie dat nummer niet eerder kunnen uitbrengen, want het klopt gewoon weer 😉

23 juni 2017

Ik was deze dag vrij en besloot om te gaan hardlopen. Ik was zo moe opgestaan terwijl ik meer dan 8 uur had geslapen (iets wat mij maar zelden lukt). Ik dacht dat mijn moeheid misschien daaraan lag en ging hardlopen, nou ja het was meer strompelen.. Ik was buiten adem, had een hoge hartslag en moest meerdere keren wandelen. Iets binnenin mij zei : ga een testje doen. Ik heb een test bij de action gehaald en… Er verscheen een heel dun streepje.. Ik was alleen thuis en dacht echt dat dit niet zou kunnen. Ik heb gewacht tot Rik uit zijn werk kwam en die geloofde het niet: Ja zo’n dun streepje dat hoeft niks te zijn.. Een dag later kochten we een “dure” clearblue test en die gaf aan 1-2 weken zwanger! O wat was ik ongelooflijk blij, maar tegelijkertijd: ik was nog geen 4 weken (je krijgt er 2 cadeau omdat doktoren tellen vanaf je laatste menstruatie) en moest dus nog 8 weken mijn mond houden!

Kwaaltjes

Ik heb eigenlijk vanaf die dag last gehad van moeheid! Op werk heb ik het vrij snel aan de arbo-arts verteld en ik maak gewoon het aantal uren dat ik trek. Zo komt het voor dat ik tot 14.00 op kantoor zit, naar huis ga en daar nog wat uren maak of dat ik om 14.00 naar huis ga en mijn bed induik! De eerste paar weken was ik ook misselijk. Nu ik bijna 12 weken ben lijkt alles wat af te nemen (gelukkig), alleen het moe zijn blijft.

De eerste echo

Ik heb een klein beetje vals gespeeld en heb voor mijn officiële echo al een pretecho laten maken! Ik zit op Facebook in een ontzettend leuke groep met meiden die ook in maart zijn uitgerekend. Helaas zijn daar ook aardig wat van afgevallen omdat hun kindje niet goed groeide of geen hartactiviteit liet zien. Hier werd ik wat onzeker door en heb toen besloten de eerste echo zelf te betalen! Die eerste keer vergeet ik nooit meer! Ons kindje was 6 weken en 2 dagen en had al een hartslag! We hebben deze zelfs stiekem even mogen horen en WOW ik kreeg er tranen van. Rik zat er wat stil bij (ook hij vond het ontzettend indrukwekkend). Hierna heb ik dus nog meerdere echo’s gehad. Een om te kijken hoever ik precies zou zijn. Dit was ook meteen mijn vuurdoop voor een inwendige echo. Ik vond dit zo ontzettend eng, maar de vrouwen van het echocentrum zijn zo lief dat ze mij geruststelden. Nou daar lig je dan met een ontbloot onderlichaam en dan komt die vrouw ineens met een enorme staaf !! Gelukkig gaat maar een klein stukje daarvan naar binnen en ik moet zeggen : je ziet je kindje zoveel beter!! Heupjes, billetjes, beentjes, armpjes alles hebben we al kunnen zien! Afgelopen woensdag had ik nog een echo voor de NIPT-test. Hier zal ik in een ander blog wat meer over vertellen. We hebben deze uitslag nog niet (dit kan 3 weken duren).

Sporten

Ik mag (het wordt bij mij zelfs aangeraden) gewoon blijven sporten, als ik maar naar mijn lichaam luister! De Leiden Ladies Run van 1 september wordt dus een 5 in plaats van een 10! Wel loop ik nog 3 keer per week hard, nou ja hard.. en sporten we in ieder geval nog 2 keer in de sportschool. De Dam tot Dam ga ik gewoon hardlopen (het mag) alleen zal ik er veel langer over doen. Ik ben op de dag van de Dam tot Dam 16 weken zwanger en zal die 16 kilometer gewoon doen!

En nu?

De komende periode wil ik wekelijks een update geven over het verloop van mijn zwangerschap, voeding, informatie en waar ik allemaal tegenaan loop! Ik kan niet wachten op de geslachtsbepaling en het inrichten van de babykamer etc. Toch moeten we nog even wachten of alles goed is met de baby (uitslag NIPT ). Ook zal ik jullie vertellen hoeveel moeite ik heb met het feit dat ik aankom! Ik weet dat het voor een goed doel is, maar ik moet dit toch een plekje geven!! Als voorproefje alvast een foto van mijn buik (het was in een pashokje dus let vooral niet op de achtergrond).

 

Liefs,

Natascha

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *